Vinogradska 101, Novi Beograd, 11070, Srbija

064 / 66 - 39 - 623

Auto mehaničarske usluge

Početna / Usluge / Auto mehaničarske usluge

Auto mehaničarske usluge

U sklopu naseg auto-otpada Fiat, nalazi se i auto-mehanicarski servis sa majstorima koji su se specijalizovali za popravku Fiatovih automobila, tako da za nas ne postoji kvar koji ne mozemo da otklonimo.

Velika prednost kod nas, je i ta sto pored velikog iskustva u popravci Fiat automobila i specijalnog alata, mernih uredjaja i ostalog, posedujemo i skoro sve potrebne rezervne delove za kola, pa smo u mogucnosti, da sa nasim auto delovima proverimo i budemo 100% sigurni, da li je bas do toga kvar.

Desavalo nam se mnogo puta, da musterije dodju kod nas na auto-otpad i traze, na primer da kupe kompjuter za Fiat Tempru, jer su im u nekom servisu rekli da je igoreo. Mi im prodamo deo, a onda se oni vrate i mole da im vratimo pare, jer nije u kvaru kompjuter, nego nesto drugo.

Kod nas je prednost ta sto mi ukoliko posumnjamo na kvar nekog dela, mi stavimo nas deo, i vidimo da li je stvarno do toga, ne setamo musterije, ne saljemo ih da kupuju delove, a onda da mole da vrate.

I pored dijagnostike, mnogi majstori pogrese i pomisle da je stradao jedan deo, a u stvari je nesto drugo. Konkretno u ovom gore slucaju, je kvar bio do senzora radilice, a ne do kompjutera.

Nesto o auto-mehanici

Auto-mehanicari popravljaju i servisiraju automobile i manje kamione. Osnovni posao auto-mehanicara sastoji se u otkrivanju i otklanjanju kvarova na vozilima.

Kako bi svoj posao mogli dobro obavljati, trebaju poznavati delove i princip rada motora, menjaca i ostalih sklopova i mehanizma na vozilima.

Prilikom servisiranja uglavnom proveravaju, podmazuju i prilagodjavaju delove motora, kako bi sprecili moguci nastanak kvarova.

Rutinski pregledaju svecice, mehanizme kocenja, mehanizme upravljanja, sistem za paljenje, nivo ulja u motoru, nivo tecnosti u rashladnom sistemu, proveravaju vozne karakteristike i tako dalje.

Ako je kvar na motoru, nakon što cuju opis smetnji od vlasnika vozila, proveravaju motor vožnjom ili upotrebom opreme za testiranje. Ako je potrebno, rastavljaju motor te ispituju i nameštaju sklop ili sistem motora i vozila.

Pre rastavljanja motora obavljaju merenje i vizualni pregled motora.

Prilikom rastavljanja motora ciste njegove delove i menjaju oštecene delove te sastavljaju i ispituju ceo sistem.

Najcešci zahvati koje rade na motoru jesu cišcenje i stelovanje karburatora (kod starijih modela), podešavanje ugla paljenja, stelovanje ventila, zamena kvacila (korpa, lamela i druk lezaj).

Ponekad su potrebni i veci zahvati, narocito na motorima koji su presli veliku kilometrazu, tada se rade tako-zvane polugeneralne motora, najcesce se menjaju leteci i lezeci lezajevi na radilici, menjaju karike na klipovima, stavljaju se novi lanac i lancanici ili zupcasti kais, zavisno, kako kod kog auta, zamene se gumice na ventilima u glavi motora i motor se predihtuje.

Kako polugeneralne, tako se mogu raditi i pune generalne motora, to je skuplja, ali i bolja varijanta, gde se jos menjaju i klipovi, radilica, ventili, obradjuju se cilindri na bloku motora, menja se bregasta osovina i sve sto je imalo osteceno, tako da fakticki dobijate, skoro nov motor.

I jedna i druga opcija popravke motora je prilicno skupa, a narocito druga opcija, to jest, remont kompletnog (generalna) motora, pa se ljudi sve cesce odlucuju za kupovinu motora na auto-otpadima.

Ako i Vi odlucite da je to bolje i jeftinije resenje, narocito imajuci u vidu, da se ne mogu naci originalni delovi, a ako se i nadju, oni su izuzetno skupi, a kupiti Kineske delove nije bas najbolje resenje.

Mi Vam nudimo velikih izbor polovnih motora u odlicnom stanju, a za male pare.

Radno vreme naseg servisa je svakim radnim danom od 9-17H ukljucujuci i nedelju, a potrebi i dogovoru i duze.

AUTO-MEHANICAR

Svestenik masonskog reda, osoba koja poseduje tajna znanja i vestine kakve mi ostali ni ne naslucujemo. Posle zavrsene trogodisnje srednje masinske, inicijacijom od strane Velikog Kalfe upucuje se u svete tajne auto-mehanike i poprima nad-ljudske moci. Urodjenim ultrazvucnim aparatom dijagnostifikuje problem, promrmlja neku mantru i samo Vas rezignirano pogleda ako mu zatrazite pojasnjenje. Sa svetovnim osobama komunicira samo kada izgovara cenu svojih usluga, koje pruza preko volje, samo zato, jer mu to nalaze eticki kodeks. Kodeks ga takotjer obavezuje da nikad ne resi slucaj definitivno, tako da je susret sa njim tesko izbeci na duze.