Vinogradska 101, Novi Beograd, 11070, Srbija

064 / 66 - 39 - 623

Fiat Scudo lako komercijalno vozilo

/ / Fiat Scudo lako komercijalno vozilo

Fiat Scudo lako komercijalno vozilo

Na Salonu automobila u Briselu Fiat je predstavio novu generaciju lakog komercijalnog vozila Scudo.

Modernijeg i zanimljivijeg izgleda novi Scudo je osim imena od prethodne generacije nasledio je i glavne karakteristike, pre svega prakticnost upotrebe, bilo da je rec o teretnim ili putnickim verzijama. Tome treba dodati i vozne karakteristike u maniru putnickih automobila.

Inace, prethodni model se pojavio 1995. godine i bio je jedan od najuspesnijih evropskih komercijalnih modela. Predvidjene su klasicne kombi varijante, sa kratkim i dugim medjuosovinskim rastojanjem, kao i putnicke, sa 5/6 i 8/9 sedista.

Fiat Scudo se proizvodi za privatnu i profesionalnu upotrebu, poput verzije Panorama Executive na primer, koja se moze upotrebljavati i kao minibus.

Posebna novina kod Scuda je pneumatsko oslanjanje koje omogucava spustanje karoserije prilikom utovara, ali i vecu stabilnost u voznji.

Ponuda motora obuhvata tri moderna cetvorocilindricna Euro 4 dizelasa: 90 Multijet 1.6 (90 KS, 180 Nm), 120 Multijet 2.0 (120 KS, 300 Nm) i 140 Multijet Power 2.0 (136 KS, 320 Nm).

Fiat Scudo je nastao u saradnji sa grupacijom PSA, zbog cega ima i "bracu blizance" – Peugeot Expert i Citroen Jumpy.

Vise opreme koja je postala standardna je sada dostupno u okviru nove generacije vozila, sa ciljem da se zadovolje potrebe razlicitih tipova korisnika.

Motori su 1.6 Multijet sa 90KS, 2.0 Multijet sa 130KS i 2.0 Multijet sa 165KS.



                                                                Scudo model za 2013 godinu



Kreiran kako bi odgovorio na najveci deo potreba evropskog gradskog i medjugradskog prevoza, Fiat Scudo godinama belezi znacajne prodajne rezultate. Vozilo je na visokoj ceni zahvaljujuci karakteristikama „van“ verzija, kao i zbog  dometa prevoza putnika. Ovo drugo namenjeno je i za profesionalnu (taksiji, minibusevi, vozila za prevoz osoba sa invaliditetom) i za privatnu upotrebu (porodice, sportski timovi, za potrebe zajednica).

Obnovljeni enterijeri i nova resetka hladnjaka

Najvaznija inovacija  koja je dostupna na svim verzijama modela Scudo za 2013. godinu je nova tamno siva komandna tabla sa panelima vrata iste boje (paneli su obogaceni sivim detaljima od somota na Panorama verzijama).  Novi su i merni instrumenti na modelu Fiat Scudo Panorama sa aluminijumskim trakama na crnoj pozadini, koje se savrseno uklapaju u dekor enterijera. Verzija Panorama Family opremljena je istim modernim materijalima sedista vrhunskog kvaliteta, kao i Executive, gde su povrsine oko rucki vrata, ventilacionih otvora i srednji deo komandne table crne boje (sa aluminijumskim trakama na verzijama Panorama Executive).

Konacno, sve verzije modela Scudo za 2013. godinu imaju novu srebrno-sivu prednju resetku, koja podseca na liniju modela Ducato.

Vise opreme i povoljne cene prilagođene profesionalnim korisnicima Fiatovih vozila

Standardna oprema kod modela Scudo za 2013. godinu je prosirena tako da zadovolji specificne potrebe razlicitih kupaca. Ono sto je zajednicko svima jesu znacajne ekonomske prednosti koje cenu zaista cine konkurentnom.

Program racionalizacije linije fokusiran je i na teretnu i na putnicku verziju kada je u pitanju Italija. Na celu teretnih vozila, a po istoj ceni, SX verzija modela Fiat Scudo za 2013. godinu opremljena je izvrsnim sadrzajima za svakodnevnu voznju: kontrola vožnje, zadnji senzori za parkiranje, CD MP3 radio sa komandama na upravljacu, Bluetooth i električno preklopivi retrovizori.

Inovacije obuhvataju i Panorama verzije, koje su sada sa upecatljivijim izgledom eksterijera i vecom udobnoscu vozila: ove funkcije su posebno zanimljive, obzirom da se Fiat Scudo cesto koristi kao minibus za ekskluzivne besplatne usluge.

Linija za 2013. godinu

Zajedno sa svojom opremom, model Fiat Scudo za 2013. godinu je najbolji odgovor za visenamensku i profesionalnu upotrebu. Dokaz za ovo je široka, jasno definisana linija, koja obuhvata teretna vozila (Cargo), putnička kombi vozila (Combi i Panorama) i osnove za konverzije i posebne izvedbe.

Teretne verzije na raspolaganju su u van i crew cab konfiguracijama (sa panelima, zastakljeno i polu-zastakljeno) sa sledecim varijantama: dva medjuosovinska rastojanja (3 m kod kratke i 3,12 m kod duge verzije); dve duzine eksterijera (4,80 m i 5,13 m); dve visine eksterijera (1,94 m i 2,28 m) i dve duzine tovarnog prostora (2,25 m i 2,58 m). Na  raspolaganju su tri zapremine (5 m3, 6 m3 i 7 m3) i dve korisne nosivosti (1000 i 1200 kg). Linija motora ukljucuje 1.6 MultiJet sa 90 ks, 2.0 MultiJet sa 130 ks i 2.0 MultiJet Power sa 165 ks. Svi motori su u skladu sa Euro 5 standardima, brzo reagujući i fleksibilni. Dve 2.0 MultiJet turbo dizel verzije opremljene su 6-stepenim menjacem.

Nova linija modela Scudo za 2013. godinu obuhvata kompletan portfolio putnickih kombi vozila. Kreirane su tri razlicite izvedbe, imajuci u vidu  posebne namene i kupce: Combi, Panorama Family i Panorama Executive. Combi je idealno resenje za prevoz radnika na posao i sa posla. Panorama Family/Executive su izvedbe savrsene za velike porodice  koje ocekuju udobnost i stil koji su tipicni za minivan, odnosno za usluge za poslovne korisnike (poput prevoza do i od hotela/aerodroma, iznajmljivanje vozila sa vozacem). Model Fiat Scudo za 2013. godinu za prevoz putnika ima dva medjuosovinska rastojanja (3000 mm i 3122 mm), dve duzine eksterijera (4805 i 5135 mm) i dva 2.0 MultiJet turbo dizel motora (130 i 165 ks).

Verzije za konverzije kompletiraju liniju modela Scudo za 2013. godinu. Narocito vredna pomena je Scudo nadogradnja sasije sandukom, idealna za kreiranje vozila koja savrseno odgovaraju specificnim potrebama: rashladna vozila, mobilne prodavnice, mini kuce na tockovima i više od toga. Dostupna je sa medjuosovinskim rastojanjem od 3122 mm i maksimalnim opterecenjen prednje i zadnje osovine od 1400 kg, odnosno 1700 kg.